Pestki dyni
Jesteśmy producentem pestki dyni stabilizowanej Gleisdorfer, którą pozyskujemy od sprawdzonych dostawców i starannie wyselekcjonowanych upraw. Oferowane przez nas pestki dyni przechodzą wieloetapowe procesy kontroli jakości, które zapewniają ich wysoką czystość, stabilność oraz bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Dzięki temu mogą być z powodzeniem wykorzystywane w różnorodnych gałęziach przemysłu spożywczego – od piekarnictwa, przez produkcję przekąsek, aż po przetwórstwo i konfekcjonowanie.
Jednym z kluczowych etapów w obróbce pestek jest proces stabilizacji, który znacząco wydłuża okres przydatności do spożycia, bez wpływu na walory smakowe i zapachowe.
Produkt dostępny w opakowaniu: worek 25kg.
W naszej ofercie posiadamy kilka rodzajów pestek:
- Gleisdorfer (Polska pestka dyni) – intensywnie ciemnozielona, wyróżniająca się wyrazistym smakiem i aromatem. Doskonała nie tylko do pieczywa, ale również jako gotowy produkt do konfekcji, np. w formie przekąski jako źródło cennych składników odżywczych, witamin i minerałów. Idealnie nadaje się do dalszego przetwórstwa.
- GWS – odmiana z Chin, ciemnozielona, o uniwersalnym zastosowaniu, szczególnie w przemyśle piekarniczym.
- Snow White – również pochodzenia chińskiego, charakteryzuje się większym rozmiarem i jasnym odcieniem; idealna do prażenia i dekoracji.
- Shine Skin – odmiana z Chin, drobna, o jasnozielonym kolorze, ceniona za walory wizualne i chrupkość.



ROS-SWEET partnerem Twojego biznesu
Wieloletnie doświadczenie oraz znajomość branży sprawiają, że oferujemy wyłącznie produkty, o doskonałych walorach smakowych. Wyróżnia nas niezawodność i terminowość dostaw oraz jakość produktów, utrzymywana na niezmiennie wysokim poziomie przy jednoczesnym utrzymaniu optymalnej ceny do jakości.
ZALETY NASZYCH PESTEK DYNI:
- Wysoka jakość i czystość.
- Różnorodność zastosowań: od przemysłu piekarniczego po gotowe mieszanki i przekąski.
- Trwałość i stabilność produktu dzięki specjalistycznej obróbce.
- Możliwość dostosowania formy produktu (np. sortowanie, konfekcjonowanie).