Mak niebieski

Mak niebieski od Melbake’s stanowią zdrowe nasiona o dobrze wykształconym, nerkowatym kształcie, bez objawów kiełkowania. Dzięki zastosowaniu kurtyn powietrznych i separatorów grawitacyjnych ziarna maku niebieskiego Melbake’s charakteryzują się wysoką czystością na poziomie 99,99%. Ziarna maku niebieskiego Melbake’s są każdorazowo poddawane procesowi stabilizacji termicznej. Proces ten zapewnia powtarzalność i jednolitość każdej partii produktu. Z kolei zaawansowane procesy technologiczne gwarantują bezpieczeństwo mikrobiologiczne i odpowiednią wilgotność maku. Wszystkie powyżej wymienione składają się na fakt, iż mak niebieski marki Melbake’s spełnia kryteria nawet najbardziej wymagających Klientów.

Marka Melbake’s została stworzona z myślą o profesjonalistach z branży piekarniczo-cukierniczej, HoReCa oraz konfekcyjnej. Produkty marki Melbake’s to najlepszej jakości ziarna maku, które sprawdzą się przy produkcji mieszanek piekarniczych, posypek do pieczywa, wypieków cukierniczych oraz konfekcjonowania.

Produkt jest dostępny w opakowaniach: worek 25kg.

Mak niebieski mielony

Zanim mak stanie się składnikiem pysznego makowca czy masy tortowej, powinien być poddany procesowi obróbki termicznej. Proces stabilizacji termicznej podkreśla naturalny smak i aromat maku oraz niszczy formy wegetatywne pleśni. Produkt ROS-SWEET powstaje wyłącznie z najlepszych jakościowo ziaren maku niebieskiego bez jakichkolwiek dodatków w postaci sztucznych barwników czy konserwantów. Dzięki naszym stałym dostawcom jesteśmy w stanie zachować powtarzalność i jednolitość każdej partii produktu. Stosowane przez nas opakowania z folii metalizowanej chronią produkt przed światłem i gwarantują długi okres przydatności do spożycia.

Mak mielony od ROS-SWEET został stworzony z myślą o profesjonalistach z branży piekarniczo-cukierniczej oraz HoReCa. Mak ma idealną konsystencję i nie zawiera żadnych dodatków, więc będzie doskonały do produkcji nadzień i wypieków cukierniczych oraz posypek do pieczywa. Dodatkowym autem jest fakt, iż nie wymaga wcześniejszego namakania i specjalnego przygotowania, co wpływa na oszczędność czasu przy przygotowaniu. Już po chwili może być używany do ciast lub jako dekoracja deserów i pieczywa.

Produkt jest dostępny w opakowaniach: worek 20kg.

ROS-SWEET partnerem Twojego biznesu

Wieloletnie doświadczenie oraz znajomość branży sprawiają, że oferujemy wyłącznie produkty o doskonałych walorach smakowych. Wyróżnia nas niezawodność i terminowość dostaw oraz jakość produktów, utrzymywana na niezmiennie wysokim poziomie przy jednoczesnym utrzymaniu optymalnej ceny do jakości.

Mak niebieski – właściwości i zastosowanie

Nie tylko walory smakowe, stanowią o pozytywnych wartościach maku. Ten aromatyczny dodatek używany głównie do wypieków i niektórych potraw, posiada również właściwości medyczne, a także jest krynicą wielu witamin i minerałów.

Oprócz tego, że mak dostarcza do organizmu cennego białka oraz błonnika, przede wszystkim jest cennym źródłem wapnia, magnezu oraz witamin z grupy B. Dodatkowo z uwagi na fakt, że mak jest rośliną oleistą, stanowi skarbnicę ważnych dla funkcjonowania naszego układu sercowo-naczyniowego wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.

Mak mielony tak jak inne bakalie jest produktem wysoko kalorycznym. Rekompensuje to jednak spora zawartość składników mineralnych i witamin zawartych w maku. Mak mielony ma także właściwości lecznicze, więc zdecydowanie warto uwzględnić go w naszej codziennej diecie. Możemy wykorzystać go do słodkich klasyków takich jak: makowiec czy kutia, ale także do wytrawnych potraw.

LinkedIn