Płatki migdałowe
Migdały można kupić w różnej formie – jako całe orzechy, pokrojone w płatki lub słupki, a nawet zupełnie zmielone. Płatki migdała blanszowanego uzyskujemy
z jąder dojrzałych migdałów, wcześniej wyłuskanych i blanszowanych, poprzez cięcie ich wzdłuż w plastry. W naszej aktualnej ofercie płatki posiadamy płatki o grubości 0,7-0,9 mm.
Oferowane przez nas płatki migdałowe to idealny półprodukt dla profesjonalistów z branży piekarniczo-cukierniczej, HoReCa oraz konfekcyjnej. Płatki migdała blanszowanego stosowane są jako posypka do sałatek, dodatek do pieczywa, słodkich wypieków, czekolad oraz do dekoracji lodów.
Produkt dostępny jest w opakowaniu: karton 10kg
ROS-SWEET partnerem Twojego biznesu
Wieloletnie doświadczenie oraz znajomość branży sprawiają, że oferujemy wyłącznie produkty o doskonałych walorach smakowych. Wyróżnia nas niezawodność i terminowość dostaw oraz jakość produktów, utrzymywana na niezmiennie wysokim poziomie przy jednoczesnym utrzymaniu optymalnej ceny do jakości.
Płatki migdałowe – właściwości i zastosowanie
Migały są skarbnicą witamin (witamina E, B1 i B2), kwasu foliowego, błonnika oraz soli mineralnych (cynk, magnez, miedź, potas i wapń). Jeśli nie mamy czasu na krojenie orzechów migdałowca, bez obaw możemy sięgnąć po zblanszowane migdały. W płatkach nadal nie utracą swoich cennych właściwości, a zyskają zdecydowanie delikatniejszy smak niż ich pierwotna wersja.