Procesy przetwarzania

Oblewanie w czekoladzie 

Oblewanie czekoladą to innowacyjny proces natryskania wysokiej jakości czekoladą belgijskiej, po którym następuje kolejny etap – proces nabłyszczania. W wyniku ciągu procesu powstają produkty oblewane i nabłyszczone czekoladą. Proces oblewania jest idealny dla suszonych i kandyzowanych owoców i oraz orzechów.

Produkty, które możemy poddać procesowi oblewania czekoladą:

Rodzynki
Żurawinę
Migdały
Pestki słonecznika
Orzeszki ziemne
Orzechy laskowe
Orzechy nerkowca
Orzechy włoskie
Oblewanie karmelem

Karmelizowanie zachodzi w procesie ciągłym, gdzie cukier poddawany gorącej temperaturze ulega karmelizacji. Karmelem obtaczane są orzechy, które zanim przejdą przez proces karmelizacji poddawane są procesowi podprażenia.

Produkty, które możemy poddać procesowi karmelizacji:

Migdały
Nerkowce
Orzechy nerkowca
Orzeszki ziemne
Obtaczanie

Produkty, które możemy wykorztystać przy procesie obtaczania:

Sezam
Kakao
Cynamon
Krojenie

Dzięki zaawansowanym technologicznie procesom produkcji krojone suszone owoce zachowują naturalny kolor oraz smak i zapach. Produkty nie zawierają barwników, aromatów i innych polepszaczy smaków oraz nie wymagają dodatkowego krojenia, dzięki czemu nadają się do natychmiastowego użycia, a to z kolei zmniejsza czas i koszty produkcji.

Produkty, które możemy poddać procesowi krojenia:

Śliwka suszona
Żurawina
Morele
Rodzynki
Daktyle
Tarcie i mielenie

Produkty, które możemy poddać procesowi tarcia i mielenia:

Orzeszki ziemne
Migdały
Orzechy włoskie
Orzechy laskowe
Miazga

Produkty, które możemy poddać procesowi miażdzenia:

Sezam
Kakao
Orzeszki ziemne

Nie znalazłeś tego, co Cię interesuje?

Odezwij się do nas - przeanalizujemy Twoje zapytanie i sprawdzimy co możemy dla Ciebie zrobić. 

    LinkedIn