Procesy przetwarzania
Oblewanie w czekoladzie
Oblewanie czekoladą to innowacyjny proces natryskania wysokiej jakości czekoladą belgijskiej, po którym następuje kolejny etap – proces nabłyszczania. W wyniku ciągu procesu powstają produkty oblewane i nabłyszczone czekoladą. Proces oblewania jest idealny dla suszonych i kandyzowanych owoców i oraz orzechów.
Produkty, które możemy poddać procesowi oblewania czekoladą:
Oblewanie karmelem
Karmelizowanie zachodzi w procesie ciągłym, gdzie cukier poddawany gorącej temperaturze ulega karmelizacji. Karmelem obtaczane są orzechy, które zanim przejdą przez proces karmelizacji poddawane są procesowi podprażenia.
Produkty, które możemy poddać procesowi karmelizacji:
Obtaczanie
Produkty, które możemy wykorztystać przy procesie obtaczania:
Krojenie
Dzięki zaawansowanym technologicznie procesom produkcji krojone suszone owoce zachowują naturalny kolor oraz smak i zapach. Produkty nie zawierają barwników, aromatów i innych polepszaczy smaków oraz nie wymagają dodatkowego krojenia, dzięki czemu nadają się do natychmiastowego użycia, a to z kolei zmniejsza czas i koszty produkcji.
Produkty, które możemy poddać procesowi krojenia:
Tarcie i mielenie
Produkty, które możemy poddać procesowi tarcia i mielenia:
Miazga
Produkty, które możemy poddać procesowi miażdzenia: