Śliwki suszone

Śliwki suszone to całe owoce śliwy pozbawione pestek i poddane procesowy suszenia. Suszenie śliwek pozwala na ich długotrwałe przechowywanie.

Suszone śliwki są efektem procesu suszenia owoców śliwy. Suszenie owoców śliwki, wpływa na zmianę wyglądu i smaku śliwki. Chociaż przede wszystkim przyczynia się do wzbogacenia owocu w wiele cennych właściwości odżywczych, których nie posiada jej świeży odpowiednik. 

W naszej ofercie posiadamy śliwki odmiany:

  • Elliot
  • Ashlock (80/90mm i 90/100mm)

W naszej ofercie posiadamy również krojenie, tak więc każdą z wyżej wymienionych śliwek możemy pokroić na zamówienie klienta. 

Produkt dostępny w opakowaniach: karton 10 kg

ROS-SWEET partnerem Twojego biznesu

Wieloletnie doświadczenie oraz znajomość branży sprawiają, że oferujemy wyłącznie produkty o doskonałych walorach smakowych. Wyróżnia nas niezawodność i terminowość dostaw oraz jakość produktów, utrzymywana na niezmiennie wysokim poziomie przy jednoczesnym utrzymaniu optymalnej ceny do jakości.

Śliwki suszone – właściwości i zastosowanie

Śliwki suszone to owoce suszone, które są bogate w błonnik, witaminy i składniki mineralne. Mają wiele właściwości zdrowotnych, takich jak regulowanie trawienia, poprawa gospodarki hormonalnej, wzmacnianie układu odpornościowego i obniżanie ryzyka chorób serca.

Zastosowanie suszonych śliwek jest bardzo szerokie i mogą być one spożywane jako przekąska, dodatek do sałatek, płatków owsianych, ciast i innych deserów. Mogą również być dodawane do dań mięsnych i wędlin, aby nadać im słodkawy smak.

Suszona śliwka jest również składnikiem wielu tradycyjnych leków ludowych, które stosowane są w leczeniu różnych dolegliwości, takich jak zaparcia, choroby dróg moczowych i infekcje dróg oddechowych.

Oferowane przez nas śliwki suszone to idealny półprodukt dla profesjonalistów z branży piekarniczo-cukierniczej, HoReCa oraz konfekcyjnej. Owoce śliwki suszonej stosowane są jako dodatek do pieczywa, słodkich wypieków, czekolad, batonów, musli, oraz dań mięsnych.

LinkedIn