Orzechy

Orzech włoski łuskany: połówki, ćwiartki i ósemki, kostka, mix

Orzech włoski to roślina uprawiana głównie na terenie Europy południowo-wschodniej, m. in. w Polsce, na Ukrainie, w Bułgarii i Rumunii oraz w USA. Owoce orzecha włoskiego zawierają duże ilości wartościowych składników odżywczych, m.in. proteiny, witaminy z grupy E, C, B, K i P. Są bogatym źródłem fosforu, magnezu i potasu i żelaza. Poprawiają pracę układu krwionośnego, pomagają w leczeniu cukrzycy i są wykorzystywane w profilaktyce nowotworowej.  

W ofercie dostępne są orzechy włoskie łuskane różnych frakcji: połówki, ćwiartki i ósemki, kostka lub mieszane. Po przetworzeniu dostępne w postaci orzechów włoskich tartych.

Produkt dostępny w kartonach: 12 kg / 14 kg oraz vacuum 7 kg 

Dostępne również w wersji BIO

 

Migdał naturalny

Migdały to owoce migdałowca pospolitego - rośliny pochodzącej z rejonów Bliskiego Wschodu, uprawianej obecnie głównie w Hiszpanii i USA. Doskonale sprawdzają się jako zdrowa przekąska lub dodatek do wypieków. Są bogatym źródłem magnezu, potasu, wapnia i fosforu. Mają najwięcej witaminy B2, witaminy E i błonnika, spośród wszystkich orzechów. 


W ofercie dostępne są migdały naturalne. Po przetworzeniu produkt dostępny jest w postaci blanszowanych płatków i słupków migdałowych. 

Produkt dostępny w kartonach: 22,68 kg

Wiórek kokosowy

Wiórek kokosowy to starty, a następnie wysuszony miąższ orzechów palmy kokosowej. W Polsce przeważnie stosowany jest do wyrobów cukierniczych, natomiast w kuchni orientalnej jest niezastąpionym składnikiem wielu potraw. Pochodzi głównie z upraw w Azji i Ameryce Południowej.

Niepozorne wiórki kokosowe zawierają wiele mikroelementów niezastąpionych w zdrowej diecie. Dzięki dużej ilości białka, błonnika i naturalnych tłuszczy roślinnych warto uwzględnić je jako składnik zdrowej i zbilansowanej diety.

Produkt jest dostępny w workach papierowych: 25 kg